Klik op een foto om te vergroten en op de vergrote foto om te bladeren door de foto's...


Het ontstaan van een bouvierkennel, een passie die begint en blijft duren over dagen van grote vreugde en eindeloos verdriet.
Het begon
ANNO 1970 met een eerste bouvier, zomaar om een beetje af te richten. In 1975 werd er een eerste nest bouvierpups geboren, de namen begonnen met de letter Z.  In 1976 een volgend nest met de letter A. Toen hadden we het grote geluk, een prachtige combinatie uit Ygnes Ten Brecklandt x Zappy Ten Roobos werd geboren op 16-07-1977. Het waren acht pups met de letter B. Vijf van die acht pups werden winnaars op tentoonstellingen, Ben-Baron-Bianca-Betty en Beryl.  De grondvesten van “von Gewdraa Oel” waren gelegd. De weg naar de eerste Belgische Kampioenstitel was zwaar maar na Cardif in 1982 volgden er nog vele anderen zodat wij in 2011, onze 21ste Belgische Kampioenstitel behaalden met Hero von Gewdraa Oel.

In totaal hebben we nu 43 kampioenen.

De mooiste beloning voor onze jarenlange inzet behaalden wij in 2000 te Milaan met onze twee wereldkampioenen Udysse en Utility.
In 2011 behaalde Hero von Gewdraa Oel de wereldtitel zodat we nu 3 Wereldkampioenen hebben.

Dankzij vele vrienden en liefhebbers die met onze bouviers willen tentoonstellen en werken om de karaktertest, CQN, IPO en ring te behalen werd "von Gewdraa Oel" een elitekennel met bekendheid over de hele wereld. De ervaring van een fokker en de toomloze inzet van een hechte vriendenkring dat is “von Gewdraa Oel”, een kennel zonder weerga.

Leo, Mia en Gunther Goyvaerts heten jullie van harte welkom!


© De Bouvier - Von Gewdraa Oel 2014

Webdesign & Onderhoud: Dogsite.be